Wiosna zawitała na dobre.
Każdy dzień wita nas słońcem i coraz cieplejszym wiatrem, który przynosi
zapachy rozkwitłych irysów, żonkili, tulipanów. Natura, jeszcze niedawno
uśpiona pod szarością nieba, nagle wybuchła kolorami. Świat jest zielony, czerwony, żółty…
Spring is here for good. Each day greets us with the sun and the warmer wind
that brings the scents of blooming irises, daffodils,
tulips. Nature, until
now dormant under the gray sky, suddenly
exploded with colors. The world is
green, red, yellow...
Lody cappuccino
(na podstawie strony Moje wypieki)
Składniki (ok. ½ l lodów)
1,5 szkl. mleka
1 szkl. śmietanki 36%
½ szkl. cukru
3 żółtka
30-40 g cappuccino w
proszku
Przygotowanie
Do rondelka wlać mleko,
połowę śmietanki, wsypać połowę cukru i cappuccino. Gotować na małym ogniu.
Doprowadzić do wrzenia.
Jajka utrzeć z resztą
cukru na gładką, jasną masę. Masę wlać do garnka z mlekiem i cały czas
mieszając, podgrzewać na niewielkim ogniu do zgęstnienia. Nie doprowadzać do
wrzenia! Kiedy masa zgęstnieje, natychmiast zdjąć z ognia.
Dodać resztę śmietanki i
odstawić do ostygnięcia.
Schłodzoną masę zmiksować,
przelać do foremki lub pojemnika na lody i wstawić do zamrażalnika.
Przez pierwsze 3 h
miksować mniej więcej co 30 min., aby lody były bardziej puszyste i aby uniknąć
tworzenia się kryształków lodu.
Smacznego!
Cappuccino ice-cream
(based on Moje
wypieki website)
Ingredients
(for about ½ l ice-cream)
1.5 cups milk
1 cup cream 36%
½ cups sugar
3 egg yolks
30-40 g cappuccino powder
Method
Into a saucepan, pour the milk and half the cream, add half the sugar and cappuccino powder. Cook on low heat. Bring to the boil.
Whip eggs with the rest of the sugar to a smooth, clear mass. Pour the batter into the pot with milk and stirring constantly, heat over low heat until the mixture thickens. Do not bring to the boil! When the mixture thickens, remove from heat immediately.
Add the remaining cream and set aside to cool.
Mix the cooled batter, pour into a mold or ice cream container and put in the freezer.
For the first 3 h mix every 30 min. to obtain more fluffy ice-cream and to avoid the ice crystals.
1 cup cream 36%
½ cups sugar
3 egg yolks
30-40 g cappuccino powder
Method
Into a saucepan, pour the milk and half the cream, add half the sugar and cappuccino powder. Cook on low heat. Bring to the boil.
Whip eggs with the rest of the sugar to a smooth, clear mass. Pour the batter into the pot with milk and stirring constantly, heat over low heat until the mixture thickens. Do not bring to the boil! When the mixture thickens, remove from heat immediately.
Add the remaining cream and set aside to cool.
Mix the cooled batter, pour into a mold or ice cream container and put in the freezer.
For the first 3 h mix every 30 min. to obtain more fluffy ice-cream and to avoid the ice crystals.
Enjoy!
Mmm, domowe lody... Coś pysznego :)
OdpowiedzUsuń