Something for a delicious breakfast. Forget, however, about the tasteless mush that probably most of you have in mind while thinking about porridge. My porridge is a deluxe version - with salted butter, whipping cream and strawberries. A great start of the day!
Owsianka z truskawkami
Składniki (1 porcja)
6-7 łyżek płatków owsianych
1/2 szkl. wody
1 łyżka solonego masła (lub niesolonego + 1/4 łyżeczki soli lub więcej do smaku)
2 łyżki brązowego cukru (lub więcej do smaku)
50-60 ml śmietanki kremówki
kilka truskawek
Przygotowanie
Płatki owsiane wsypać do rondelka, zalać wodą i gotować na średnim ogniu aż zaczną gęstnieć (ok. 5 min.).
Dodać śmietankę, masło i cukier, zmniejszyć ogień do minimum i gotować przez kilka minut, ciągle mieszając.
Truskawki pokroić i ułożyć na owsiance.
Smacznego!
Porridge with strawberries
Ingredients (serves 1)
6-7 tbsp oatmeal
1/2 cup water
1 tbsp salted butter (or unsalted + 1/4 tsp salt or more to taste)
2 tbsp brown sugar (or more to taste)
50-60 ml whipping cream
a few strawberries
Method
Put oatmeal into a saucepan, cover with water and cook on medium heat until they begin to thicken (about 5 min.).
Add cream, butter and sugar, reduce heat to low and cook for a few minutes, stirring constantly.
Slice strawberries and arrange them on porridge.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz