Dzisiaj proponuję pyszny
deser, na pomysł którego wpadłam, myśląc o połączeniu moich ulubionych smaków.
Oczywiście, jest to kontrolowana słodycz, ponieważ nie lubię zbyt dużej ilości
cukru w deserach. Wy możecie oczywiście dodać go więcej.
Pyszny, lekki deser z
kwaskawym lemon curd, czyli kremem cytrynowym, kremową masą z mascarpone i
bitej śmietany, posypany okruszkami korzennych ciasteczek speculoos. Niebo! :) Myślę, że to dobra propozycja na zbliżające się
Walentynki ;)
Today the recipe for a delicious dessert that was created
when I was thinking of how to combine my favourite flavors. Obviously,
this is a controlled sweetness,
because I do not like too much sugar in the desserts.
You can however add
more if you like!
A
delicious, light dessert with some lemon curd, creamy mascarpone and whipped cream, sprinkled
with speculoos crumbs. Heaven on earth! :) I think this is a good proposal for the upcoming Valentine's Day ;)
Deser dla dwojga
Składniki (2
porcje)
Lemon curd
(przepis zaczerpnięty ze
strony Moje Wypieki)
2 żółtka
1 jajko
1 cytryna (sok + starta
skórka)
2 łyżki drobnego cukru
Krem mascarpone
200 g mascarpone
1 łyżka cukru pudru
100-150 ml śmietanki 30 %
do ubijania
Ponadto
korzenne ciasteczka speculoos
do posypania deseru
Przygotowanie
Do rondelka wbić jajko
oraz dwa żółtka. Dodać cukier i podgrzewać na niewielkim ogniu, ciągle
mieszając. Dodać sok i skórkę cytrynową i mieszać aż do uzyskania gęstego
kremu. Zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki.
Śmietankę wyjąć z lodówki
tuż przed ubijaniem. Dobrze też schłodzić metalową miskę, w której będziemy
ubijać śmietankę. Śmietankę wlać do miski i ubić na sztywno. Wstawić do
lodówki.
Mascarpone wyłożyć do
miski, dodać cukier puder i dokładnie wymieszać (najlepiej użyć miksera, aby masa
była puszysta).
Mascarpone połączyć z
ubitą śmietanką.
W szklance lub pucharku
ułożyć warstwę schłodzonego lemon curd, masę mascarpone i posypać pokruszonymi
ciasteczkami speculoos.
Zanieść ukochanej osobie
i delektować się we dwójkę :)
Smacznego!
Dessert for two
Ingredients (serves 2)
Lemon
curd
(recipe
taken from Moje Wypieki website)
2 egg yolks
1 egg
1 lemon
(juice + peel)
2 tbsp
caster sugar
Mascarpone
cream
200 g
mascarpone
100-150 ml
double cream 30 % for whipping
1 tbsp
icing sugar
To serve
speculoos crumbles
Method
Put
an egg and two egg yolks in a saucepan. Add the sugar and heat
over low heat, stirring
constantly. Add lemon juice
and peel and mix
until a thick cream. Remove from heat, cover with a foil and refrigerate.
Removed the double cream from the refrigerator just before whipping. Preferably cool also the metal bowl in which you whip the cream. Pour the cream into a bowl and whip to stiff. Put into the refrigerator.
Put mascarpone into a bowl, add the icing sugar and mix thoroughly (preferably use a mixer to make a soft cream).
Combine mascarpone with whipped cream.
In a glass put a layer of chilled lemon curd, mascarpone cream and sprinkle with crushed speculoos biscuits.
Bring to your loved one and enjoy together :)
Removed the double cream from the refrigerator just before whipping. Preferably cool also the metal bowl in which you whip the cream. Pour the cream into a bowl and whip to stiff. Put into the refrigerator.
Put mascarpone into a bowl, add the icing sugar and mix thoroughly (preferably use a mixer to make a soft cream).
Combine mascarpone with whipped cream.
In a glass put a layer of chilled lemon curd, mascarpone cream and sprinkle with crushed speculoos biscuits.
Bring to your loved one and enjoy together :)
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz