I do not know if this is something very orthodox, but I was longing for such a connection. So I bought a goat cheese, which by the way I adore, some pears and walnut oil. It came out something beautiful. Delicious, melting, warm goat cheese with pear, sprinkled with walnuts on a bed of lightly peppery arugula. And the absolutely amazing honey vinaigrette with walnut oil poured over it all. This is something you must try!
Sałatka z serem kozim, gruszką i orzechami włoskimi
Składniki (na jedną porcję)
garść lub dwie rukoli
1/2 gruszki
1 mały, okrągły serek kozi
kilka orzechów włoskich
Winegret
1/2 - 1 łyżeczka miodu
1/2 łyżeczki octu balsamicznego
sól, świeżo zmielony pieprz
1-2 łyżki oleju z orzechów włoskich
Przygotowanie
Rukolę dokładnie opłukać i rozłożyć na talerzu. Gruszkę pokroić w cienkie plasterki i położyć na rukoli. Ser kozi lekko podgrzać z każdej strony na patelni i położyć na środku talerza. Całość posypać lekko posiekanymi orzechami włoskimi.
W szklance zmieszać wszystkie składniki winegretu, ewentualnie zwiększając ilość któregoś ze składników według preferencji. Gotowym sosem polać sałatkę.
Smacznego!
Goat cheese, pear and walnuts salad
Ingredients (serves 1)
a handful or two arugula
1/2 pear
1 small, round goat cheese
a few walnuts
1/2 pear
1 small, round goat cheese
a few walnuts
Vinaigrette
1/2 - 1 tsp honey
1/2 tsp balsamic vinegar
salt and freshly ground pepper
1-2 tbsp walnut oil
Method
Rinse thoroughly arugula and spread out on a plate. Cut the pear into thin slices and put on arugula. Slightly warm the goat cheese on each side in a pan and put in the middle of the plate. Sprinkle lightly with chopped walnuts.
In a cup, mix all the vinaigrette ingredients, possibly increasing the amount of any of the ingredients according to your preferences. Pour over the salad.
Enjoy!
Lubię takie połączenia smaków w sałatkach i mam też ten talerzyk z greckim motywem ;)
OdpowiedzUsuń