Szybka i pyszna sałatka, łącząca różne struktury składników. Mamy tu ciepły, miękki kozi ser i awokado oraz chrupiące warzywa i boczek. Całość polana winegretem. Mniam!
Fast and delicious salad that brings together the various structure components. Hence, we have a warm, soft goat cheese and avocado and crunchy vegetables and bacon. With some vinaigrette poured over. Yum!
Sałatka z serem kozim, awokado i boczkiem
Składniki (na jedną porcję)
1 mały, okrągły ser kozi
garść rukoli
1/4 czerwonej papryki
kilka piórek czerwonej cebuli
1/2 dojrzałego awokado
50 g wędzonego boczku
Winegret
1/2 łyżeczki mocnej musztardy diżońskiej
2 łyżeczki czerwonego octu winnego
sól, pieprz
1 łyżeczka suszonego tymianku lub ziół prwansalskich
2-3 łyżki oleju z orzechów włoskich lub oliwy z oliwek
Przygotowanie
Boczek pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni. Przełożyć na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Ser kozi pokroić na plasterki i lekko podsmażyć. Rukolę i paprykę opłukać. Paprykę pokroić na słupki, cebulę w piórka, awokado w długie paski.
W miseczce lub na talerzu rozłożyć rukolę, paprykę, cebulę, awokado, boczek, na końcu położyć krążki ciepłego sera.
Zmieszać wszystkie składniki winegretu, ewentualnie dodając któregoś do smaku.
Sałatkę polać sosem.
Smacznego!
Goat cheese, avocado and bacon salad
Ingredients (serves 1)
1 small, round goat cheese
a handful of arugula
1/4 red pepper
some red onion
a handful of arugula
1/4 red pepper
some red onion
half a ripe avocado
50 g smoked bacon
Vinaigrette
1/2 tsp strong Dijon mustard
50 g smoked bacon
Vinaigrette
1/2 tsp strong Dijon mustard
2 tsp red wine vinegar
salt and pepper
1 tsp dried thyme or herbes de Provence
2-3 tbsp walnut or olive oil
Method
Cut bacon into cubes and fry in a pan. Transfer to a paper towel to get rid of excess fat. Cut the goat cheese into slices and lightly fry. Rinse the arugula and peppers. Cut the pepper into bars, onions into pens, avocado in long strips.
In a bowl or on a plate spread the arugula, peppers, onions, avocado, bacon, put rings of the warm cheese.
Mix all the vinaigrette ingredients, optionally adding something to taste.
Pour the dressing on the salad.
salt and pepper
1 tsp dried thyme or herbes de Provence
2-3 tbsp walnut or olive oil
Method
Cut bacon into cubes and fry in a pan. Transfer to a paper towel to get rid of excess fat. Cut the goat cheese into slices and lightly fry. Rinse the arugula and peppers. Cut the pepper into bars, onions into pens, avocado in long strips.
In a bowl or on a plate spread the arugula, peppers, onions, avocado, bacon, put rings of the warm cheese.
Mix all the vinaigrette ingredients, optionally adding something to taste.
Pour the dressing on the salad.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz