Nawet w środku zimy mam
ochotę na chrupiące, świeże warzywa. Wiadomo, jakość nie jest taka sama, ale
nie musimy kupować typowo letnich warzyw, jak pomidory, aby stworzyć coś
świeżego i zdrowego.
Sałatka to najłatwiejszy
lunch pod słońcem. Otwierasz lodówkę, patrzysz, co masz do dyspozycji, a potem
już tylko kroisz i w ciągu góra 10 min. masz pyszny i zdrowy posiłek.
Ja właśnie tak dzisiaj
zrobiłam – zebrałam wszystkie resztki z lodówki i zrobiłam świetną sałatkę.
Even in the middle of winter I want some crispy, fresh vegetables. Everybody knows the quality is not the same, but we do not need to buy a typical summer vegetables like tomatoes to create something fresh and healthy.
Salad is the easiest lunch under the sun. You open the fridge, look at what you have in there, and you only cut all and under 10 minutes you have a delicious and healthy meal.
I did so today - I gathered all the leftovers from the fridge and made a great salad.
Even in the middle of winter I want some crispy, fresh vegetables. Everybody knows the quality is not the same, but we do not need to buy a typical summer vegetables like tomatoes to create something fresh and healthy.
Salad is the easiest lunch under the sun. You open the fridge, look at what you have in there, and you only cut all and under 10 minutes you have a delicious and healthy meal.
I did so today - I gathered all the leftovers from the fridge and made a great salad.
Sałatka z jajkiem, fetą i miodowym
winegretem
Składniki (1 duża porcja)
4 liście sałaty
¼ żółtej papryki
½ marchewki
30 g sera feta (lub np.
sera sałatkowego)
¼ ogórka
2 jajka
Winegret
½ łyżeczki mocnej diżońskiej
musztardy (jeśli macie zwykłą, łagodną musztardę, możecie dodać całą łyżeczkę)
1 łyżeczka miodu
sól, świeżo zmielony
czarny pieprz
3 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo.
Sałatę dokładnie opłukać i porwać na mniejsze kawałki. Paprykę opłukać i
pokroić na wąskie paski. Marchewkę obrać, opłukać i zrobić wstążki obierakiem
do warzyw. Ser pokroić w kostkę. Ogórek opłukać i pokroić w plasterki.
Ugotowane jajka obrać.
Przygotować winegret: w
miseczce dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu.
W misce lub na talerzu
ułożyć sałatę, ogórka, paprykę, ser. Na wierzchu ułożyć pokrojone na ćwiartki
jajka.
Całość polać winegretem.
Smacznego!
Salad with egg, feta cheese and honey vinaigrette
Ingredients (1 large serving)
4 lettuce leaves
¼ yellow pepper
½ carrot
30 g feta cheese
¼ cucumber
2 eggs
Vinaigrette
½ tsp strong Dijon mustard (if you have a simple, mild mustard, you can add a whole teaspoon)
1 tsp honey
salt and freshly ground black pepper
3 tbsp olive oil
Method
Hard-boil the eggs. Rinse thoroughly the lettuce and tear into smaller pieces. Rinse the peppers and cut into narrow strips. Peel the carrots, rinse and make the ribbons with a vegetable peeler. Cut cheese into cubes. Rinse cucumber and cut into slices. Peel the boiled eggs.
Prepare the vinaigrette: In a bowl, mix thoroughly all the sauce ingredients.
In a bowl or on a plate arrange lettuce, cucumber, peppers, cheese. Lay eggs cut into quarters on the top.
Pour the vinaigrette over the salad.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz