Refreshing dessert that can be served with finely chopped mint leaves. If you don't have an ice cream maker, remove granita from the freezer every 30-40 minutes for first three hours and stir with a fork to avoid ice crystals.
Granita ananasowa
Składniki
1,5 świeżego ananasa
1/3 szkl. wody
1/3 szkl. cukru
kilka posiekanych listków mięty do dekoracji
Przygotowanie
Wodę podgrzać z cukrem na średnim ogniu aż cukier się rozpuści i syrop zgęstnieje. Ananasa obrać, pokroić w kostkę i zmiksować. Przetrzeć przes sitko. Dodać ostudzony syrop i dokładnie wymieszać. Przełożyć do metalowego lub plastikowego naczynia na lody i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.
Podawać np. z listkami mięty.
Smacznego!
Pineapple granita
Ingredients
1.5 fresh pineapple
1/3 cup water
1/3 cup sugar
some chopped mint leaves to decorate
Method
Heat the water and sugar over medium heat until sugar dissolves and syrup thickens. Peel the pineapple, cut into cubes and mix. Strain. Add cooled syrup and mix thoroughly. Transfer to a metal or plastic ice cream bowl and put into the freezer for a few hours.
Serve eg. with mint leaves.
Enjoy!
1/3 cup water
1/3 cup sugar
some chopped mint leaves to decorate
Method
Heat the water and sugar over medium heat until sugar dissolves and syrup thickens. Peel the pineapple, cut into cubes and mix. Strain. Add cooled syrup and mix thoroughly. Transfer to a metal or plastic ice cream bowl and put into the freezer for a few hours.
Serve eg. with mint leaves.
Enjoy!
na letnie orzeźwienie idealna!
OdpowiedzUsuńJak najbardziej! :)
UsuńCudownie słoneczna, idealna na lato :)
OdpowiedzUsuńPotwierdzam, jest super! :)
Usuń