We love dumplings. We love strawberries. Making the strawberry dumplings was then so logical ;)
Pierogi z truskawkami
Składniki (35-40 pierogów)
250 g mąki
ok. 1 szkl. chłodnej wody
szczypta soli
ok. 20 dużych truskawek, odszypułkowanych i przekrojonych na pół
Do podania
śmietana
cukier
Przygotowanie
Do miski przesiać mąkę, dodać sól i dodając stopniowo wodę, wyrabiać ciasto. Uformować kulę i przykryć ściereczką.
Odciąć kawałek ciasta i rozwałkować na cienki placek na stolnicy oprószonej mąką. Wyciąć kółka (używam szklanki). W środek każdego okręgu włożyć połówkę truskawki (lub więcej), zamknąć i dokładnie skleić boki. Kontynuować z resztą ciasta.
W dużym garnku doprowadzić do wrzenia dużą ilość wody. Lekko posolić i wrzucać po kilka pierogów. Wyławiać, kiedy wypłyną na powierzchnię. Kontynuować z resztą pierogów.
Podawać np. ze śmietaną i cukrem.
Smacznego!
Strawberry dumplings
Ingredients (for 35-40 dumplings)
250 g flour
about 1 cup cold water
pinch of salt
about 20 large strawberries, cleaned and halved
To serve
sour cream
sugar
Method
In a bowl, sift flour, add salt and gradually adding water, knead the dough. Shape into a ball and cover with a cloth.
Cut off a piece of dough and roll out to a thin rectangle on a floured pastry board. Cut out circles (I used a glass). In the center of each circle put half of a strawberry (or more), close and carefully glue the sides. Continue with the rest of the dough.
In a large pot, bring to boil a large amount of water. Lightly season with salt and throw a few dumplings. Fish them out when they float to the surface. Continue with the rest of the dumplings.
Serve eg. with cream and sugar.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz