Asparagus season at its best, so let's eat them!
Zupa szparagowa
Składniki
1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego
1 kg zielonych szparagów
3 średnie ziemniaki
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
50 ml płynnej śmietanki
sól, pieprz
olej
Przygotowanie
Szparagi przełamać na pół (trzeba wyrzucić zdrewniałe końcówki), obrać, opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę z czosnkiem i smażyć na średnim ogniu przez 2 min. Następnie dodać ziemniaki i szparagi i smażyć przez 5 min.
Do garnka z warzywami wlać bulion, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować do miękkości ok. 25 min.
Dodać śmietankę i dokładnie zmiksować.
Doprawić do smaku.
Smacznego!
Asparagus soup
Ingredients
1.5 l vegetable or chicken stock
1 kg green asparagus
3 medium potatoes
1 medium onion
1 clove garlic
50 ml liquid cream
salt and pepper
oil
Method
Break asparagus in half (you need to throw away the woody ends), peel, rinse and cut into smaller pieces. Peel the potatoes, rinse and cut into cubes. Peel the onion and garlic and finely chop. In a pan, heat a little oil, add onions and garlic and cook over medium heat for 2 minutes. Then add the potatoes and asparagus and cook for 5 minutes.
Pour the stock over the vegetables, reduce heat, cover and cook until tender for about 25 minutes.
Add the cream and mix thoroughly.
Season to taste.
1 kg green asparagus
3 medium potatoes
1 medium onion
1 clove garlic
50 ml liquid cream
salt and pepper
oil
Method
Break asparagus in half (you need to throw away the woody ends), peel, rinse and cut into smaller pieces. Peel the potatoes, rinse and cut into cubes. Peel the onion and garlic and finely chop. In a pan, heat a little oil, add onions and garlic and cook over medium heat for 2 minutes. Then add the potatoes and asparagus and cook for 5 minutes.
Pour the stock over the vegetables, reduce heat, cover and cook until tender for about 25 minutes.
Add the cream and mix thoroughly.
Season to taste.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz