Nie dodawałam żadnych warzyw do zupy, można jednak dodać ugotowaną marchewkę, ziemniaka czy pietruszkę.
This soup is a taste of my childhood. I remember that we collected sorrel on meadow. I liked to gnaw the acid leaves. And then we were preparing the soup. With plenty of eggs, the way I like.
I didn't add any vegetables to the soup, but you can add cooked carrot, potato or parsley root.
Zupa szczawiowa
Składniki
1,5 l bulionu drobiowego
60 g szczawiu
100 ml kwaśnej śmietany
sól, pieprz
kilka jajek ugotowanych na twardo do podania
Przygotowanie
Bulion podgrzać. Szczaw dokładnie opłukać (szczególnie, jeśli sami go zbieraliście na łące) i z grubsza pokroić. Wrzucić do bulionu.
Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącego bulionu w osobnej miseczce i dokładnie wymieszać, a następnie całość wlać do zupy.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać z pokrojonym jajkiem.
Smacznego!
Sorrel soup
Ingredients
1.5 l chicken stock
60 g sorrel
100 ml sour cream
salt and pepper
a few hard-boiled eggs to serve
Method
Heat the stock. Rinse sorrel thoroughly (especially if you picked it in the meadow) and roughly chop. Toss into the stock.
Mix cream with a few tablespoons of hot stock in a separate bowl and mix thoroughly, then pour all into the soup.
Season with salt and pepper to taste.
Serve with chopped egg.
Enjoy!
szczawiówka najlepsza :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie! :)
Usuń