Tinyl, thin, sweet cookies that jump themselves into the mouth ;)
Kocie języczki
(na podstawie "Skinny French kitchen" Harry Eastwood)
Składniki (40-50 ciastek)
90 g masła w temperaturze pokojowej
szczypta soli
1/2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego
90 g drobnego cukru
3 białka
90 g mąki
Przygotowanie
Masło ubić na jasną, gładką masę razem z solą, ekstraktem waniliowym i cukrem. Dodawać po jednym białku i dokładnie mieszać drewnianą łyżką. Następnie dodać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą, małą (do 5mm) końcówką i włożyć do lodówki na 30 min. W tym samym czasie nagrzać piekarnik do 180 st. C.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać paski ciasta o szerokości długopisu (lub trochę grubsze) i długości ok. 8 cm.
Wstawić do piekarnika i piec ok. 8 min. aż boki ciastek będą złote, a środek nadal blady.
Wyjąć z piekarnika i studzić na kratce. Kontynuować z resztą ciasta.
Ciastka można jeść same lub dodawać do deserów i lodów. Można też z nich zrobić pyszną kruszonkę.
Smacznego!
Cat's tongues
(based on "Skinny French kitchen" Harry Eastwood)
Ingredients (for 40-50 cookies)
90 g butter at room temperature
pinch of salt
1/2 teaspoon natural vanilla extract
90 g caster sugar
3 egg whites
90 g flour
Method
Beat butter with salt, vanilla extract and sugar to a bright, smooth paste. Keep adding one egg white at a time and mix thoroughly with a wooden spoon. Then add the sieved flour and mix thoroughly.
Put the dough to a piping bag with a round, small (up to 5mm) nozzle and put in the fridge for 30 minutes. At the same time preheat oven to 180°C.
Sheet parchment paper on a baking tray. Squeeze strips of dough of a width of a pen (or a little thicker) and the length about 8 cm.
Put in the oven and bake for about 8 minutes until the sides of the cookies get golden and the center is still pale.
Remove from oven and cool down on a wire rack. Continue with the rest of the dough.
Cookies can be eaten alone or added to desserts and ice cream. You can also make a delicious crumble with them.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz