If you have blueberries in abundance, make a delicious jam which will remind you of summer in colder days ;)
Anyżkowy dżem jagodowy
(inspiracja: blog Kwestia Smaku)
Składniki (3-4 słoiki)
1,5 kg jagód
1/3 szkl. wody
100 g cukru (lub więcej, jeśli lubisz słodkie dżemy)
4 gwiazdki anyżu
Przygotowanie
Jagody opłukać i oczyścić. Wrzucić do dużego garnka, dodać cukier, wodę i anyż i gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, do uzyskania ulubionej konsystencji (u mnie trwało to ok. 1 godzinę).
Można pobawić się w wyławianie gwiazdek anyżu z gotowego dżemu lub całość rozlać do słoików.
Przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Anise blueberry jam
(inspired by Kwestia Smaku blog)
Ingredients (3-4 jars)
1.5 kg blueberries
1/3 cup water
100 g sugar (or more if you like sweeter jams)
4 star anise
Method
Rinse and clean blueberries. Toss into a large pot, add sugar, water and anise and cook over medium heat, occasionally stirring, to obtain a favorite consistency (it lasted about 1 hour in my case).
You can have some fun fishing out the star anise from the finished jam or just pour all into jars.
Store in a refrigerator.
Enjoy!
Bardzo apetyczne!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń