When the temperature reaches 40 degrees, all you need is an effective way to cool the body. I think the homemade lemonade is a good idea ;)
Lemoniada
Składniki
sok z 4 cytryn
sok z 1 limonki
1 l lekko gazowanej wody
1/3 szkl. cukru
1/3 szkl. wody
Do podania (opcjonalnie)
plasterki cytryny, limonki, pomarańczy
świeża mięta
kostki lodu
Przygotowanie
Cukier i wodę podgrzać w rondelku na małym ogniu. Mieszać aż cukier się rozpuści i powstanie lekko gęsty syrop. Odstawić z ognia i ostudzić. Następnie przestudzony syrop wstawić do lodówki i dobrze schłodzić.
Schłodzony syrop cukrowy wymieszać z sokiem z cytryn i limonki oraz wodą gazowaną. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem dokładnie wymieszać. Podawać np. z plasterkami cytrusów, świeżą miętą i kostkami lodu.
Smacznego!
Lemonade
Ingredients
juice of 4 lemons
juice of 1 lime
1 l light sparkling water
1/3 cup sugar
1/3 cup water
To serve (optional)
slices of lemon, lime, orange
fresh mint
ice cubes
Method
Heat the sugar and water in a saucepan over low heat. Stir until sugar is dissolved and a slightly thick syrup. Set aside off the heat and let cool. Then refrigerate well the cooled syrup.
Mix the cooled sugar syrup with the lemon and lime juice and sparkling water. Refrigerate for several hours.
Mix thoroughly before serving. Serve eg. with slices of citrus fruits, fresh mint and ice cubes.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz