Only wheat flour is used in the original recipe. However, I used half and half with rice flour but the cake was too fragile and was falling apart. Use the wheat flour or rice flour in smaller proportions. The original recipe includes sour cherries but I had a few kilograms of sweet cherries, so I used them and thus I didn't have to add any sugar to them.
Cherry pie
(na podstawie blogu Moje Wypieki)
Składniki
300 g mąki pszennej (lub z dodatkiem mąki ryżowej)
200 g masła
120 g drobnego cukru
1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
1 kg czereśni
4 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mielonych migdałów
cukier puder
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180 st. C.
Przesianą mąkę wyrobić palcami na kruszonkę z masłem, cukrem i ekstraktem migdałowym.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę kruszonki wysypać na dno i wklepać palcami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 min. aż spód się zezłoci.
Wyjąć z piekarnika i posypać mielonymi migdałami.
Czereśnie wydrylować i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Owoce wyłożyć na podpieczony spód i przykryć resztą kruszonki.
Wstawić do piekarnika i piec 40-45 min. aż kruszonka się zezłoci.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Cherry pie
(based on Moje Wypieki blog)
Ingredients
300 g wheat flour (or with rice flour)
200 g butter
120 g caster sugar
1 teaspoon almond extract
1 kg sweet cherries
4 tablespoons cornstarch
3 tablespoons ground almonds
icing sugar
Method
Preheat the oven to 180°C.
Make a crumble with sieved flour, butter, sugar and almond extract.
Line the cake tin with baking paper. Put half a crumble on the bottom and pat with your fingers. Put into preheated oven and bake for about 15 minutes until the dough gets golden.
Remove from the oven and sprinkle with almonds.
Stone the cherries and mix with cornstarch. Put the fruit on pre-baked dough and cover with the rest of crumble.
Put in the oven and bake for 40-45 minutes until crumble gets golden.
Remove from the oven and cool.
Sprinkle with icing sugar before serving.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz