Delicious and healthy homemade ice cream. If you are ice amateurs, this recipe will be suitable for you. It's simple and doesn't require any special skills.
Jogurtowe lody morelowe
Składniki
500 g moreli
400 ml jogurtu naturalnego
4 łyżki syropu z agawy (lub więcej do smaku)
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego
2 łyżki Amaretto
Przygotowanie
Morele opłukać, przekroić na pół, usunąć pestkę i wrzucić do garnka. Dodać syrop z agawy, ekstrakt waniliowy i Amaretto i podgrzać. Gotować ok. 10 min. na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż owoce lekko się rozpadną. Zmiksować na gładkie puree i odstawić do ostygnięcia.
Do ostudzonego puree dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Przelać do naczynia do zamrażania i wstawić do zamrażarki.
Przez pierwsze 3 godziny wyjmować lody co 30 min. i dokładnie miksować.
Wyjąć z zamrażarki ok. 30-40 min. przed podaniem.
Smacznego!
Apricot yogurt ice cream
Ingredients
500 g apricots
400 ml plain yoghurt
4 tablespoons agave syrup (or more to taste)
1 teaspoon natural vanilla extract
2 tablespoons Amaretto
Method
Rinse apricots, cut in half, remove the stone and toss into the pot. Add agave syrup, vanilla extract and Amaretto and heat. Cook for about 10 minutes over medium heat, occasionally stirring, until fruit gently falls apart. Blend to a smooth puree and set aside to cool.
Add the yogurt to the cooled puree and mix thoroughly. Pour into a container and put in the freezer.
During the first three hours remove the ice cream every 30 minutes and mix thoroughly.
Remove from the freezer about 30-40 minutes before serving.
Enjoy!
ciekawy przepis
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuń