Mmmm, I adore blueberry ice cream!
Lody jagodowe
Składniki
400 g jagód
500 ml pełnego mleka 3,2%
200 ml kremówki
100 g cukru
6 żółtek
Przygotowanie
Mleko zagotować z połową cukru. Kiedy zacznie wrzeć, zdjąć z ognia.
Żółtka utrzeć z resztą cukru na gęstą, jasną masę. Mleko znów postawić na ogniu, kiedy zawrze, zalać żółtka, energicznie mieszając. Postawić na ogniu i gotować aż masa zgęstnieje, ciągle mieszając drewnianą łyżką.
Zdjąć z ognia, dodać kremówkę i wymieszać. Dokładnie schłodzić.
Dodać jagody i dokładnie wymieszać. Wstawić do zamrażalnika.
Jeśli nie macie maszyny do lodów, przez pierwsze 3 godziny co 30-40 min. dokładnie miksować lody, aby pozbyć się kryształków lodu.
Lody wyjąć z zamrażalnika 30-40 min. przed podaniem.
Smacznego!
Blueberry ice cream
Ingredients
400 g blueberries
500 ml whole milk 3.2%
200 ml heavy cream
100 g sugar
6 egg yolks
Method
Boil the milk with half the sugar. When it starts to boil, remove from heat.
Whip the egg yolks with the rest of the sugar to a thick, clear mass. Put milk again on the fire, when it starts to boil, pour it over the egg yolks while stirring vigorously. Put on fire and cook until the mixture thickens, stirring constantly with a wooden spoon.
Remove from heat, add the cream and stir. Cool thoroughly.
Add the blueberries and mix thoroughly. Put into the freezer.
If you don't have an ice cream machine, mix thoroughly the ice cream for the first three hours every 30-40 minutes to get rid of ice crystals.
Remove ice cream from the freezer 30-40 minutes before serving.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz