11 lipca 2015

Bellini bezalkoholowe/Non-alcoholic bellini

Znacie bellini? Prosecco z puree z białych brzoskwiń. Tym razem proponuję jednak wersję bezalkoholową, która też jest pyszna.

Do you know bellini? Prosecco with white peaches puree. This time, however, I propose a non-alcoholic version, which is also delicious.

 



Bellini bezalkoholowe


Składniki (3 porcje)

3 białe brzoskwinie
1/2 l lekko gazowanej wody
1/3 szkl. cukru
1/3 szkl. wody

Do podania
kostki lodu
maliny


Przygotowanie

W rondelku podgrzać wodę i cukier aż cukier się rozpuści i powstanie lekko gęsty syrop. Odstawić do ostudzenia.

Brzoskwinie obrać, usunąć pestkę. Miąższ zmiksować na puree.

Puree brzoskwiniowe zalać wodą gazowaną, wlać ostudzony syrop cukrowy i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.

Podawać z kostkami lodu i malinami.

Smacznego!



Non-alcoholic bellini


Ingredients (serves 3)

3 white peaches
1/2 l lightly sparkling water
1/3 cup sugar
1/3 cup water

To serve
ice cubes
raspberries


Method

In a saucepan, heat water and sugar until sugar dissolves and a slightly thick syrup. Set aside to cool.

Peel peaches, remove the stone. Mix the pulp until smooth puree.

Add sparkling water and the cooled sugar syrup to
the peach puree and mix thoroughly. Refrigerate for a few hours.

Serve with ice cubes and raspberries.

Enjoy!




   Uczta pod gołym niebem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz