Peaches were white. However, I didn't peel them, so the sorbet is purple. You certainly can peel the fruit ;)
Sorbet z białych brzoskwiń
Składniki
7 białych brzoskwiń
1/3 szkl. cukru
1/3 szkl. wody
Przygotowanie
Wodę i cukier umieścić w rondelku i podgrzać aż cukier się rozpuści. Gotować jeszcze przez kilka minut, mieszając, aż do powstania lekko gęstego syropu. Zdjąć z ognia i ostudzić, a następnie wstawić do lodówki i schłodzić przez kilka godzin.
Brzoskwinie opłukać, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na mniejsze kawałki i dokładnie zmiksować.
Puree brzoskwiniowe połączyć ze schłodzonym syropem cukrowym i dokładnie wymieszać.
Masę przelać do pojemnika do zamrażania i wstawić do zamrażalnika.
Przez pierwsze 3 godziny miksować sorbet co 30-40 min., aby pozbyć się kryształków lodu.
Sorbet wyjąć z zamrażalnika ok. 30 min. przed podaniem.
Smacznego!
White peaches sorbet
Ingredients
7 white peaches
1/3 cup sugar
1/3 cup water
Method
Place water and sugar in a saucepan and heat until sugar is dissolved. Cook for a few minutes, stirring, till you get a slightly thick syrup. Remove from heat and let cool, then refrigerate for several hours.
Rinse peaches, remove the stone. Cut the flesh into smaller pieces and mix thoroughly.
Mix peach puree with cooled sugar syrup.
Transfer the fruit puree to a container for freezing and put into the freezer.
The first three hours mix the sorbet every 30-40 minutes to get rid of ice crystals.
Remove the sorbet from the freezer about 30 minutes before serving.
Enjoy!
Ale to musi być pyszne :-)
OdpowiedzUsuńGwarantuję, jest pycha! ;)
Usuń