12 lipca 2015

Granita z zielonego melona/Green melon granita

Kolejna odsłona letniej granity. Świeża i zdrowa!

Another version of a summer granita. Fresh and healthy!





Granita z zielonego melona


Składniki

1/2 zielonego melona
2 łyżki syropu z agawy


Przygotowanie

Melon obrać, usunąć pestki. Miąższ pokroić na mniejsze kawałki i dokładnie zmiksować.

Puree przelać do pojemnika do zamrażania, dodać syrop z agawy i dokładnie wymieszać. Wstawić do zamrażalnika i zamrozić.

Przed podaniem, zeskrobać widelcem.

Smacznego!







Green melon granita


Ingredients

1/2 green melon
2 tablespoons agave syrup


Method

Peel the melon, remove the seeds. Cut the flesh into smaller pieces and mix thoroughly.

Put the puree into a container for freezing, add agave syrup and mix thoroughly. Put into freezer and freeze.

Scrape with a fork
before serving.

Enjoy! 






Akcja lodowa 2015

2 komentarze: