3 lipca 2015

Granita pomarańczowa/Orange granita

W tym roku robię mnóstwo granit, ale ta jest do tej pory moją ulubioną. Ma cudowny, intensywnie pomarańczowy smak i jest bardzo orzeźwiająca. Jeśli więc macie jeszcze trochę pomarańczy, to bardzo ją Wam polecam.

This year I'm doing a lot of granitas, but this one is so far my favourite. It has a wonderful, intense orange flavor and is very refreshing. So if you still have a couple of oranges, I'm really encouraging you to make it.




Granita pomarańczowa


Składniki

sok z 11 pomarańczy
2 łyżki syropu z agawy


Przygotowanie

Sok wymieszać z syropem z agawy. Przelać do naczynia do zamrażania i włożyć do zamrażarki.

Przed podaniem zeskrobać widelcem.

Smacznego! 






Orange granita


Ingredients

juice of 11 oranges
2 tablespoons agave syrup


Method

Mix orange juice with agave syrup. Pour into a container for freezing and put in the freezer.

Before serving, scrape with a fork.

Enjoy!




Akcja lodowa 2015

2 komentarze: