This soup has a beautiful green color and is slightly sweetish. Surely you'll fall in love with it!
Zupa z groszku z miętą
Składniki
500 g groszku (świeżego lub mrożonego)
1 średnia cebula, obrana i posiekana
2 łyżki posiekanej mięty
550 ml bulionu warzywnego
olej
sól, pieprz
Do podania
śmietanka
feta
posiekana mięta
świeżo zielony pieprz
Przygotowanie
W garnku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu ok. 3 min. Wrzucić groszek i zalać bulionem. Gotować przez 15-20 min.
Dodać miętę, doprawić do smaku i zmiksować na gładki krem.
Podawać np. ze śmietanką, pokruszoną fetą, posiekaną miętą i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Pea soup with mint
Ingredients
500 g peas (fresh or frozen)
1 medium onion, peeled and chopped
2 tablespoons chopped mint
550 ml vegetable stock
oil
salt and pepper
To serve
liquid cream
feta
chopped mint
freshly ground pepper
Method
In a saucepan, heat the oil. Add the onion and cook over medium heat for about 3 minutes. Toss peas and pour the stock. Cook for 15-20 minutes.
Add the mint, season to taste and mix to a smooth cream.
Serve eg. with cream, crumbled feta cheese, chopped mint and freshly ground pepper.
Enjoy!
apetyczna zupa :)
OdpowiedzUsuńJest super smaczna :)
Usuń