Jest wyśmienity z młodymi ziemniaczkami z wody, z masłem i koperkiem, ale możecie go też podać z kawałkiem chleba.
Such a fast cold soup was prepared in my house, so I'm doing the same. Dad always dealt with it. He was slicing vegetables, hard-boiled eggs, pouring milk over all, seasoning and putting it in the refrigerator. I remember that I could never wait for it to be cool enough.
It's delicious with young boiled potatoes with butter and dill, but it can also be served with a piece of bread.
Chłodnik
Składniki
1/2 pęczka rzodkiewki
1/2 ogórka sałatkowego
1 dymka ze szczypiorkiem
3 jajka, ugotowane na twardo
250 ml mleka
1 l maślanki
sól, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
Warzywa opłukać i cienko pokroić. Jajka obrać i pokroić na plasterki.
Warzywa i jajka włożyć do dużej miski lub garnka, zalać mlekiem i maślanką, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Smacznego!
Cold soup
Ingredients
1/2 bunch radishes
1/2 salad cucumber
1 spring onion with chives
3 eggs, hard-boiled
250 ml milk
1 l buttermilk
salt, freshly ground pepper
Method
Rinse vegetables and thinly slice. Peel eggs and cut into slices.
Add vegetables and eggs to a large bowl or a saucepan, add milk and buttermilk, season with salt and pepper and mix thoroughly.
Cool for a few hours in the refrigerator.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz