Delicious, light summer lunch.
Sałatka z bobem i wędzonym łososiem
Składniki (1 porcja)
1/3 szkl. ugotowanego bulguru
garść ugotowanego bobu
1/2 pomidora
1/4 ogórka sałatkowego
1/4 czerwonej cebuli
2 plastry wędzonego łososia
mały kawałek fety
listki z 3 łodyżek natki pietruszki
sól, świeżo zmielony pieprz
oliwa z oliwek
sok z cytryny
Przygotowanie
Pomidor i ogórek opłukać i drobno pokroić. Cebulę pokroić na drobną kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Warzywa połączyć z bulgurem i bobem (ja nigdy go nie obieram, ale możecie to zrobić). Dodać pokrojonego w cienkie paski łososia i natkę pietruszki. Dodać pokruszoną fetę. Doprawić do smaku, polać oliwą i dużą ilością soku z cytryny. Dokładnie wymieszać.
Smacznego!
Broad bean and smoked salmon salad
Ingredients (serves 1)
1/3 cup cooked bulgur
a handful of cooked broad beans
1/2 tomato
1/4 salad cucumber
1/4 red onion
2 slices smoked salmon
a small piece of feta
leaves from 3 parsley stems
salt, freshly ground pepper
olive oil
lemon juice
Method
Rinse and finely chop tomato and cucumber. Cut onion into small cubes. Finely chop parsley. Combine vegetables with bulgur and broad beans (I never peel the beans, but you can do it). Add salmon sliced into thin strips and parsley. Add crumbled feta. Season to taste, add olive oil and plenty of lemon juice. Mix thoroughly.
a handful of cooked broad beans
1/2 tomato
1/4 salad cucumber
1/4 red onion
2 slices smoked salmon
a small piece of feta
leaves from 3 parsley stems
salt, freshly ground pepper
olive oil
lemon juice
Method
Rinse and finely chop tomato and cucumber. Cut onion into small cubes. Finely chop parsley. Combine vegetables with bulgur and broad beans (I never peel the beans, but you can do it). Add salmon sliced into thin strips and parsley. Add crumbled feta. Season to taste, add olive oil and plenty of lemon juice. Mix thoroughly.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz